Eget

Jenny Maria Nilsson

Laverad undermålning i akvarell och gouache, med lasering i transparent oljefärg ovanpå. 73x92cm.

Droppen 6g

Laverad undermålning i akvarell och gouache, med lasering i transparent oljefärg ovanpå. 90×55 cm. Hade en ful ovana att kasta bort min pappas drag varje gång jag skulle fiska. Tänkte den här skulle hålla lite längre.

Väderöbod

Väderöbod fyrplats, allra längst ut i Fjällbacka skärgård i Bohuslän. Förutom att ligga väldigt vackert innehar de rekordet i uppmätt våghöjd, över 14 m, i Sverige. Även förstaplats i Svenska Fyrsällskapets årliga pepparkaksfyrtävling 2020..

Svangen

Svangens fyrplats ligger högt uppe på en klippa, precis invid Kosterfjorden i norra Bohuslän.

Malmö Kanotklubb

Den lokala fritidsgården för oss som paddlar kajak, tränar och umgås i största allmänhet..

Corsa IV

Om du vill ha en kajak men tycker det verkar för enkelt att bara gå in i affären och köpa en, finns det ett roligare alternativ. Först letar du upp någon som säljer byggbeskrivning och ritningar. Eller hoppar över det momentet och ritar din egen. Finns massor med tips på nätet om båda varianterna.

Därefter börjar själva byggandet. Fixa en hyggligt stabil byggjigg, sätt upp en massa spant och limma smala trälister utanpå. Ungefär som att bygga modeller när man var liten, fast i något större skala. Kräver en del noggranhet och tålamod, men inte jättesvårt.
När skrovet är klart slipar du allt, lägger på glasfiber och epoxi, och sen likadant på insidan. Gör om allt en gång till med däcket.

Nu bör det likna en kajak, fast i två delar. Innan du limmar ihop den så fixa sits, skädda el roder och de andra detaljerna som ska med på insidan.
Tillslut är det bara att lacka eller måla, efter tycke o smak, knyta fast ev linor & luckor, och tillsätta vatten.

Har du gjort allt rätt ska det se ut något som ovan ungefär. I de små svarta luckorna kan man med fördel prega ner tält, sovsäck, mat och fika. Mycket fika är viktigt. Bilden är ifrån Stora Drammen, Sveriges västligaste punkt en bit utanför Nord-Koster.

Tycker du det här verkar festligt men kanske behöver lite mer info om byggande av kajaker och paddling i skärgårdar runt om Skandinavien, så besök gärna min andra website Johanssonkajak.com