Kontakt & Info

Ulf Johansson
Långgårdsgatan 18
SE-211 21 Malmö
Sweden

+46 (0)761 40 47 40

ulf[at]johanssonform.com

Jag finns även representerad på Illustratörcentrums hemsida här

Profilbild av Ulf Johansson.

Ulf Johansson

Jag har varit verksam sen tidigt åttiotal, mestadels inom reklam/information men även med en hel del ideella och egna grejer. Började traditionellt med pensel och airbrush, till att numera i huvudsak jobba digitalt. Båda sätten funkar och tycker de flesta metoder har sina för och nackdelar, beroende på vad man vill uppnå. Är hyggligt flyhänt i Illustrator, Photoshop och Indesign.

Kommer ursprungligen från Stockholm men håller sedan över trettio år till i Malmö. Jag trivs bra här nere, det är ett mer avspänt tempo än jag minns i huvudstaden. Det enda jag möjligtvis saknar är lite mer skog och skärgård. Särskilt som jag gillar utomhusaktiviteter – tränar och paddlar mycket kajak, samt tillbringar en hel del tid i tält ute på någon ö ute i skärgården. Tycker du också om sådant så kolla gärna in på min andra hemsida: Johanssonkajak.com

Hemsida

Under rubrikerna Manualer/Infografik, Reklam, Förpackning/Produkt, Teknik, Logotyp/Form, Övrigt och Foto visar jag upp mina uppdrag för företag och organisationer – antingen direkt eller via reklambyråer. Förutom själva illustrationerna har jag i vissa fall även lagt upp lite prover på det färdiga resultatet. Där finns också arbeten åt vänner, föreningar och privat. Sånt som kanske inte alltid är lika lönsamt men ofta väldigt roligt. Eget visar mitt måleri, kajakbyggande och en del pepparkakshus & fyrar. Under Arkiv slutligen, ligger lite gott & blandat från snart 40 års produktion..

Original

Levererar original digitalt via mail, Dropbox, WeTransfer eller direkt till ftp-server.

Debitering

Arbetar för det mesta utifrån en fast offert, baserad på timkostnad och användning/ändamål. Är momsregistrerad och innehar F-skattsedel.

Leveransvillkor och upphovsrätt

Jag följer Illustratörcentrums avtal gällande beställning, köp och upphovsrätt. Det innebär i korthet, om inget annat anges vid beställandet: Upplåtelse av upphovsrätt till original gäller endast för vid beställning angivet ändamål och upplaga. Originalet är upphovsmannens egendom och skall efter begagnande omedelbart returneras. Inga ändringar får göras på originalet utan upphovsmannens tillstånd. Beställare är ansvarskyldig för originalet från mottagande till dess det återlämnas.

Allt material på johanssonform.com är copyright-skyddat av mig och/eller respektive upphovsman/företag.

Medlem i Illustratörscentrum.